Κυκλοφοριακό: Ο ρόλος της Google για την λύση στο πρόβλημα

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αττικής μετατρέπεται σε φλέγον ζήτημα που απασχολεί καθημερινά πολλούς οδηγούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής αναζητώντας τρόπους διευκόλυνσης των οδηγών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τους αρμόδιους φορείς, προχώρησε σε μια στρατηγική συμφωνία με τη Google με στόχο τη διαχείριση του κυκλοφοριακού.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής Κίμωνα Λογοθέτη που μίλησε στην ΕΡΤ, “το επόμενο χρονικό διάστημα τα φανάρια θα συνδεθούν με τη Google, ώστε να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ρυθμίζονται οι χρόνοι του φωτεινού σηματοδότη, δηλαδή πόσο θα διαρκεί το κόκκινο και πόσο θα διαρκεί το πράσινο ανάλογα με την κίνηση”.

Ακολούθως, σημείωσε πως “σύμφωνα με το σήμα που θα παίρνουμε, τόσο από τους δορυφόρους όσο και από την κινητή τηλεφωνία, θα δώσουμε και κάποια κυκλοφοριακά στοιχεία στην Google τα οποία θα τα αξιοποιήσει και οι χρόνοι διαδρομής που μας δίνει στο κινητό μας για εναλλακτικές διαδρομές θα είναι πολύ πιο αξιόπιστοι με μεγαλύτερη ακρίβεια”. “Είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που γίνονται για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού” ανέφερε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο