Βάσω Κόλλια : Για μια ανθρώπινη Ελλάδα

Αυτές τις μέρες και μέχρι την 21η Μαΐου που οι πολίτες με την ψήφο τους θα επιλέξουν την επόμενη Κυβέρνηση της χώρας, πολλά θα ακουστούν και ακόμα περισσότερα θα ειπωθούν. Δυστυχώς, όλοι εμείς στη Νέα Δημοκρατία έχουμε καταλάβει τις διαθέσεις των άλλων κομμάτων (και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ) και αναγκαζόμαστε να απαντούμε στα φρικτά ψέματα που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται διόλου στην πραγματικότητα, αλλά είναι οφθαλμοφανές ότι επιδιώκουν να  δημιουργήσουν  σύγχυση στον πολίτη με σκοπό τη στρέβλωση της αλήθειας και την συκοφάντιση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Κυβέρνησή μας, στα τέσσερα χρόνια της θητείας της αντιμετώπισε πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις. Αναφέρομαι στην οργανωμένη από την γείτονα απόπειρα εισβολής χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο, τις εχθρικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, την πανδημία, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την παγκόσμια έκρηξη του πληθωρισμού. Η Κυβέρνηση παρ’ όλα αυτά, ανταποκρίθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Mείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, μείωσε κατά 35% τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22% στο 9% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, μείωσε  κατά μία εκατοστιαία μονάδα τους άλλους συντελεστές, κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης και παράλληλα μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά περίπου 4%. Στο ίδιο διάστημα μειώθηκε η  ανεργία από το 17% που την άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο 11,4%. Αυξήθηκαν κατά 300 χιλ. οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που σημαίνει ότι ένας ολόκληρος κόσμος εντάχθηκε στην παραγωγική οικονομία, αποκτώντας μισθό και εισόδημα.

Στη διάρκεια των κρίσεων αυτών διαθέσαμε πάνω από 57 δισ. ευρώ για την στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων, ανέργων και αγροτών, ενώ  προχωρήσαμε ταυτόχρονα στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας με υπερσύγχρονα μέσα, αναβαθμίζοντας την αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα της χώρας.Η Ελλάδα έγινε πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση  προχώρησε στην επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους οικιακούς χρήστες. Και αυτό το είδαν, οι καταναλωτές στους λογαριασμούς τους και όσο και να μην μας το αναγνωρίζει η Αντιπολίτευση δεν αμφισβητείται.Όπως δεν αμφισβητείται πως οι πόροι για τις μειώσεις αυτές προήλθαν κυρίως από την έκτακτη φορολόγηση με ποσοστό 90% των εταιρειών ενέργειας για τα υπερέσοδα. Προχώρησε παράλληλα σε έκτακτες ενισχύσεις για τους πιο αδύναμους, αλλά και σε στοχευμένες ενισχύσεις για την κάλυψη μέρους των αυξήσεων, στα καύσιμα, αλλά και στα τρόφιμα. Ακόμα, πολύ σημαντικό και άξιο αναφοράς είναι πως μέσα σε 27 μήνες εκδόθηκαν 570.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Πολίτες που περίμεναν τη σύνταξή τους 3, 5 ή 7 χρόνια πήραν σύνταξη την περίοδο 2021-2022 και τους πρώτους μήνες του 2023.Ο ρυθμός έκδοσης είναι πλέον 1.100 συντάξεις την ημέρα από 500 συντάξεις το 2019. Ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας νέας σύνταξης στην Ελλάδα πλέον είναι 60 ημέρες. Αυτό κατορθώθηκε κατόπιν της ενοποίησης των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που θα επικοινωνεί και με τα συστήματα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ώστε ο ΕΦΚΑ  να τρέχει με μεγαλύτερη ταχύτητα και με μηδενική σχεδόν γραφειοκρατία. Ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει ανα πάσα στιγμή  στον Φορέα, σε τι στάδιο βρίσκεται η σύνταξή του και ποιος είναι υπόλογος για την όποια καθυστέρηση προκύψει.Επίσης, πλέον οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα μπορούν- σε πραγματικό χρόνο- να γνωρίζουν το ωράριο, την αμοιβή, την μερική ή την πλήρη απασχόληση κάθε εργαζόμενου λόγω της διασύνδεσης του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με τον ΕΦΚΑ και της ψηφιακής κάρτας εργασίας.  Υπογράφηκε ήδη η Σύμβαση έτσι ώστε στους επόμενους 15 μήνες θα υλοποιηθούν 15 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καταργώντας έτσι 10 συναλλαγές που γίνονται με φυσικό τρόπο στα γκισέ του ΕΦΚΑ, όπως έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, και έναρξη/μεταβολή/λήξη ασφάλισης, οι οποίες θα γίνονται εφεξής ηλεκτρονικά.    

Αυτές  είναι μόνον μερικές από τις παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καλυτέρευση της ζωής της καθημερινότητας των πολιτών και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Οι πολίτες στις 21 Μαΐου θα μας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για μια πιο δίκαιη Ελλάδα. Για μια Ελλάδα που οι πολίτες θα ζουν ανθρώπινα και δημιουργικά.

Βάσω Κόλλια

Υπ.Βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο