Βαριές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για τη χθεσινή φωτιά στην Σταμάτα

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στη Σταμάτα γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι, σε δασική έκταση αρχικά, που πήρε όμως γρήγορα κατεύθυνση προς τις κατοικίες της περιοχής. Αμέσως κινητοποιήθηκαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα για να περιορίσουν τις φλόγες, καθώς η απειλή ήταν μεγάλη.

Το «112» ήχησε προειδοποιώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα να εγκαταλείψουν, την ώρα που 70 πυροσβέστες με 16 οχήματα, τρία ελικόπτερα και δυο αεροσκάφη επιχειρούσαν διαρκώς για να περιοριστεί ο πύρινος εφιάλτης. Από εύνοια της τύχης, δεν υπάρχουν άλλες εστίες στην Αττική και οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται αποκλειστικά τη συγκεκριμένη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο οι ευθύνες για αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν παραμένουν.

Στην ουσία η χθεσινή πυρκαγιά απέδειξε πως όσοι προειδοποιούσαν την Δημοτική Αρχή πως αμελεί χαρακτηριστικά στον τομέα της πυρασφάλειας, βγήκαν αληθινοί.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις ”ωρολογιακές βόμβες” που βρίσκονται εδώ και μήνες στους δρόμους του Διονύσου. Σε αυτό επισημαίναμε τους κινδύνους από τα ξερόχορτα, τα σπασμένα κλαδιά, τα σκουπίδια, τις συστάδες από πευκοβελόνες σε «ορφανά» οικόπεδα πλησίον της δασικής έκτασης αλλά και κατοικήσιμων οικογενειακών οικιών.

Ξερά χόρτα, που φτάνουν το ένα μέτρο, παραμένουν στο πλάι ακαθάριστων οικοπέδων με τον Δήμο, ο οποίος είναι υπεύθυνος βάσει της υπουργικής απόφασης 17647 του ΦΕΚ της 18ης Μαρτίου, να φαίνεται πως δεν έχει μεριμνήσει για να καθαριστούν από τους ιδιοκτήτες τους.

Ευτυχώς ο Οκτώβριος είναι κοντά…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο