Το… ”φάντασμα” της Μήδειας πάνω από τον Διόνυσο

Ένα δικαιολογημένο κλίμα ανασφάλειας επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στον Διόνυσο, με φόντο το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική.

Όπως είναι φυσιολογικό, στο μυαλό όλων έρχονται οι εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι περιοχές του Διονύσου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας του 2021. Μπορεί φυσικά να έχουν περάσει από τότε δύο χρόνια, όμως η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει να κρατήσει τις μνήμες ζωντανές, αφήνοντας ακόμα ανοιχτές πληγές από το διάστημα εκείνο.

Πως; Αδιαφορώντας επιδεικτικά για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία συνεχώς οργανώνονται αλλά ποτέ δεν γίνονται πράξη, με αποτέλεσμα σε κάθε κύμα κακοκαιρίας οι Δημότες να ”τρέμουν” πως οι εφιαλτικές στιγμές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν την υπογραφή του Δήμου, θα επιστρέψουν εκ νέου.

Σε ότι αφορά το τρέχον κύμα κακοκαιρίας η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποιημένο δελτίο πρόγνωσης.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) σήμερα Παρασκευή (20-01-2023) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.

β) από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

γ) από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Από το Σάββατο (21-01-2023) έως και τη Δευτέρα (23-01-2023)

1) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

β) από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο