Καταγράφηκαν τα προβλήματα στις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Διονύσου

Στην καταγραφή όλων των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε χθες η Δήμαρχος Διονύσου, κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου…

Θέλοντας να ενημερωθεί με τον πιο λεπτομερή όσο και αποτελεσματικό τρόπο, προσκάλεσε στο δημαρχείο τους Διευθυντές των σχολείων του Δήμου, παρουσία και της Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, κας. Φεβρωνίας Βιθυνού.

Η πρωτοβουλία της Δημάρχου Διονύσου έτυχε ευρείας ανταπόκρισης από τα μέλη της σχολικής κοινότητας και οδήγησε σε μια αναλυτική καταγραφή όλων των ελλείψεων. Εντοπίστηκαν οικονομικά και κτιριακά προβλήματα, ανεπάρκειες σε υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και ακαταλληλότητα χώρων εργασίας. Προβλήματα που λιμνάζουν μήνες, ίσως και χρόνια… Προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν «χθες».

Η κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει κατά το δυνατόν άμεσα στην επίλυση των ζητημάτων που θα τεθούν ως προτεραιότητες από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και εν συνεχεία, θα συζητηθούν εκ νέου τα υπόλοιπα θέματα.

Επισήμανε, επίσης, την επιτακτική ανάγκη επίσκεψης σε κάθε σχολείο του Δήμου τόσο της ίδιας όσο και ειδικευμένου προσωπικού για την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών με στόχο την αποκατάσταση των καταγεγραμμένων δυσλειτουργιών και βλαβών.

Επιπροσθέτως, έχει τεθεί ως προτεραιότητα ο έλεγχος των αναγκαίων μέτρων πυρασφαλείας, ο αντισεισμικός έλεγχος σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. και τον Ο.Α.Σ.Π. καθώς και η διαβίβαση αιτήματος για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

«Μαζί και με την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοίκηση, γονείς, τοπική κοινότητα…) χτίζουμε το αύριο του Δήμου Διονύσου», επισήμανε η κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου και συμπλήρωσε: «Οι μαθητές, οι αυριανοί ενεργοί, δημιουργικοί και κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες του τόπου μας, αποτελούν το μέλλον και θα σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Το ίδιο θα πράξουμε και για τους εκπαιδευτικούς μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο