Η ώρα του εισαγγελέα για τον Δήμο Διονύσου

Τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Διονύσου παρουσιάζει και αναλύει η ιστοσελίδα zougla.gr , προχωρώντας σε μία σειρά μεγάλων αποκαλύψεων.

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα:

«Εκεί στον Δήμο Διονύσου τελικά δεν βάζουν μυαλό. Τι κι αν η «Ζούγκλα» προχώρησε σε εκτενή δημοσιεύματα σχετικά με περιβαλλοντικά εγκλήματα στην περιοχή που οφείλονται σε αγωγούς λυμάτων δεν ίδρωσε κανένα αυτί και ειδικά του αντιδημάρχου Διονύσου Στέφανου Κριεμάδη.

Η αδιαφορία του συγκεκριμένου αντιδημάρχου ξεπερνάει κάθε όριο. Δύο μήνες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην οδό Ευμένους (αφού ο Δήμος έδωσε εντολή να συνδεθεί αγωγός λυμάτων που κατασκευάστηκε πρόσφατα με τα σπίτια των πολιτών, χωρίς όμως ο αγωγός να είναι λειτουργικός) τα ίδια επαναλαμβάνονται και σήμερα.

Τότε ο φακός της «Ζούγκλας» είχε καταγράψει τον συγκεκριμένο αγωγό να έχει γεμίσει με λύματα, να μην λειτουργεί, να έχει σπασμένα σημεία και μάλιστα αποκάλυψε μαρτυρία πολίτη η οποία έλεγε πως πήρε εντολή από τον Δήμο και από την υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας κα. Δήμητρα Νίκα να συνδέσει το δίκτυο αποχέτευσης του σπιτιού του με τον συγκεκριμένο αγωγό.

Σήμερα απολύτως τίποτε δεν έχει αλλάξει. Τα φρεάτια του αγωγού είναι βουλωμένα με λύματα, φραγμένα με αποτέλεσμα αφενός μεν να υπάρχει δυσοσμία στην περιοχή αλλά και να μην λειτουργεί σωστά το αποχετευτικό. Επίσης κατά καιρούς υπάρχει υπερχείλιση των λυμάτων και φυσικά μόλυνση της ευρύτερης περιοχής.

Κάτοικος της περιοχής όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, επικοινώνησε με την κα Δήμητρα Νίκα, υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να ενημερώσει για το πρόβλημα με τη διαρροή των λυμάτων. Η υπάλληλος από την πλευρά της ενημέρωσε πως ο αγωγός είναι μια χαρά και πως μπορούν όλοι να συνδεθούν. Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου του 2023 στο σημείο που παρουσιάζεται το πρόβλημα με τον αγωγό, ήρθε αποφρακτικό το οποίο έστειλε ο ανάδοχος του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο. Παρ’ όλα αυτά, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν μπόρεσε να διορθώσει το πρόβλημα με τα λύματα να συνεχίζουν να ρέουν στον δρόμο και τη δυσοσμία να είναι ανυπόφορη.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, το σημείο προσέγγισαν εκ νέου ένα βυτιοφόρο και ένα ειδικό αποφρακτικό προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημα. Τελικά μάζεψαν τα λύματα αλλά καθαρίζοντας τον αγωγό αποκαλύφθηκε το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα και το κατασκευαστικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με μαρτυρία πολίτη ο οποίος ήταν παρών στην επιχείρηση καθαρισμού και μίλησε στο «Ζούγκλα», διαπιστώθηκε από τα συνεργεία ότι ο αγωγός ήταν βουλωμένος με την τάπα από την κατασκευή του. Έτσι λοιπόν αναγκάστηκαν και έσπασαν την τάπα για να μπορέσει ο αγωγός να αποφορτιστεί!

Όπως επίσης επικαλείται στη «Ζούγκλα» ο αυτόπτης μάρτυρας, οι τεχνικοί που έλυσαν προσωρινά το πρόβλημα του είπαν πως «δεν έχει γίνει σωστή κατασκευή στον αγωγό με αποτέλεσμα να εισρέει χώμα και να τον βουλώνει».

«Η τάπα του αγωγού ήταν κλεισμένη. Την είδα. Ήταν μπροστά αυτοί που έκαναν την απόφραξη και ένας υπεύθυνος του έργου. Όπως μου είπε ο άνθρωπος του έργου, “δώσαμε το οκ για τον αγωγό και δεν ελέγξαμε εάν βγάλαμε τις τάπες.”», αποκαλύπτει ο μάρτυρας και προσθέτει:

«Φανταστείτε πήραν ένα ξύλο και χτύπαγαν την τάπα πάνω στον σωλήνα και έφυγε η τάπα μόνη της. Δηλαδή η σωλήνα έφτυσε την τάπα και η τάπα έμεινε μέσα. Μετά άδειασαν ό,τι είχε ρουφήξει το βυτίο πάλι μέσα στον αγωγό για να δει ότι τα λύματα ρέουν. Και ανοίξαμε κι άλλο φρεάτιο πιο πέρα. Μου είπε ο άνθρωπος του έργου ότι δεν έχει γίνει σωστή δουλειά. Όπως ανέφεραν έπρεπε να μπει τσιμέντο για να μην βουλώνει ο υπόγειος αγωγός με το χώμα».

Το παράλογο όμως όλης αυτής της υπόθεσης, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι ότι ο Δήμος παρέλαβε το έργο κατασκευής του αγωγού από τον εργολάβο και δεν το ήλεγξε εάν είναι λειτουργικό. Απλά προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους είπε στους πολίτες ότι όλα είναι μια χαρά και ότι μπορούν να συνδεθούν με τον καινούργιο αγωγό.

Στην οδό Ευμένους και Καΐρη στον Διόνυσο η δυσοσμία πια είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα κάποιος μπορεί να σταθεί εκεί. Τι να πουν και οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν εκεί τα σπίτια τους. Βέβαια το πόσο υποφέρουν οι κάτοικοι εκεί δεν φαίνεται να αφορά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στέφανο Κριεμάδη αφού το πρόβλημα δεν αφορά το σημείο που μένει ο ίδιος.

Τα ερωτήματα συνεχίζουν να παραμένουν σχετικά με την περίεργη σιωπή του Στέφανου Κριεμάδη. Τι κι αν η «Ζούγκλα» επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε, εκείνος αδιαφόρησε κανονικά. Το τι συμβαίνει λοιπόν εδώ ήρθε η ώρα να το διαλευκάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Πώς ένας Δήμος έφτιαξε ένα έργο που τελικά δεν λειτουργεί και είπε στους πολίτες ότι λειτουργεί βάζοντας την δημόσια υγεία σε κίνδυνο ;

Γιατί αφού αναδείξαμε το πρόβλημα αδιαφορούν και δεν το αποκαθιστούν ; Μήπως δεν συμφέρει κανέναν να ασχοληθεί με το θέμα εκεί στον Δήμο διότι όλοι είναι μπλεγμένοι… από τον εργολάβο του έργου μέχρι και τους υπαλλήλους ;»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο