Επιτυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου την Κυριακή 3/7

Δεκάδες πολίτες και φορείς στήριξαν έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 3 Ιουλίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με ραντεβού, από την Κινητή Μονάδα του «Κοργιαλένειου – Μπενάκειου ΕΕΣ» Νοσοκομείου. Τη διαδικασία (αιμοδοσία, λήψη δείγματος μυελού οστών) συντόνισαν και διοργάνωσαν με άψογο τρόπο οι εθελοντές και το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Παράλληλα σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να γίνει, εφόσον το επιθυμεί, εθελοντής αιμοδότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών βοηθώντας ασθενείς σε όλον τον κόσμο. Ακόμη, στο πλαίσιο έρευνας οι υποψήφιοι αιμοδότες ρωτήθηκαν και στη συνέχεια ενημερώθηκαν, για την ημερομηνία λήξης του αίματος καθώς και για την ποσότητα των μονάδων αίματος που απαιτούνται για να καλυφθεί ένας ασθενής που πρόκειται να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση όταν είναι πολυτραυματίας.

Η μεγάλη οικογένεια των αιμοδοτών του Δήμου μας, με περίσσευμα ψυχής έδωσε για ακόμη μία φορά το «παρών» στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης του υγειονομικού μας συστήματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο