Δύναμη Ευθύνης: Μία αναποτελεσματική και κουρασμένη παράταξη

Ακολουθεί άρθρο του Νίκου Κοκκαλά, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου

Δεν χρειαζόταν να γίνουν τα εγκαίνια για να φανεί η κατάσταση που έχει περιέλθει η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη.

Η Μήδεια, οι καταστροφικές πυρκαγιές, οι τόσες και προκλητικές απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων, η στενή «κλίκα» διοίκησης, αλλά και η νοοτροπία του Δημάρχου απέναντι στους συνεργάτες του, μαρτυρούν αδιάψευστα την αναποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζουν ότι απέμεινε πια από τη Δύναμη Ευθύνης. Κι από την άλλη, οι σχέσεις ανάμεσα στους υποψηφίους του και η μακιαβελική αντιμετώπιση των νέων από τον επικεφαλής του συνδυασμού, έχουν σαν αποτέλεσμα η κάποτε τόσο δυναμική παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» να δείχνει ότι ακριβώς είναι. Αδύναμη, κουρασμένη και ξεθωριασμένη. Και προπαντός αναξιόπιστη στα μάτια του κόσμου, που της γυρνά την πλάτη με κάθε ευκαιρία. Γιατί ο κόσμος όλα τα συγχωράει, αλλά όχι όταν παίζεις με την ελπίδα του.

Και ο κ. Καλαφατέλης, που το 2019 υποσχέθηκε να προσφέρει πολλά στον τόπο, στην πορεία επέλεξε να προσφέρει κυρίως και πρώτα στον εαυτό του και στους δικούς του ανθρώπους. Θέσεις, χρήματα και προσωπική ανέλιξη. Εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του, παίρνοντας πίσω όλες τις σημαντικές προεκλογικές του δεσμεύσεις. Υπονόμευσε τους συνεργάτες του, ακυρώνοντας στην πράξη τις προσπάθειές τους. Απέκρυψε συστηματικά κρίσιμα στοιχεία από το δημοτικό συμβούλιο.

Με δυο λόγια, πρόδωσε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Και τώρα, ζητάει ξανά τη ψήφο μας, χωρίς καμιά αιδώ, σαν «επαγγελματίας πολιτικός». Λέγοντάς μας ότι για ότι δεν έκανε, έφταιγε η αντιπολίτευση. Βέβαια, για ανθρώπους σαν τον κ. Καλαφατέλη, πάντα φταίνε οι άλλοι. Ποτέ ο ίδιος. Αλήθεια, τι άλλο μπορεί να υποσχεθεί ότι θα κάνει, που σε 4+4 χρόνια διοίκησης δεν έκανε; Και εμείς, γιατί να τον πιστέψουμε; Τι μπορεί να αλλάξει, όταν οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια νοοτροπία, θα βρεθούν απέναντι στα ίδια και δυσκολότερα προβλήματα;

Προφανώς, τίποτα! Το πείραμα Καλαφατέλης θα δίνει πάντα το ίδιο απαράδεκτο αποτέλεσμα. Απλά, ελπίζει ότι θα κάνουμε ξανά το λάθος να τον εμπιστευτούμε.

Αλλά ΟΧΙ!

Μην ξεχνάμε, είμαστε οι επιλογές μας. Ζούμε με αυτές, όμως εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο