Δημοτική Αστυνομία: Ο νέος της ρόλος και η περίπτωση του ΚΟΚ

Το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή ράμπα ΑμεΑ θα αυξηθεί με τον νέο ΚΟΚ.

Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων να διασφαλίσει και την εφαρμογή του, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή για την κατάσταση στην πρωτεύουσα.

Συγχρόνως, ο Κώστας Καραμανλής επισήμανε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του νέου ΚΟΚ, που σύντομα θα κατατεθεί προς διαβούλευση, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που θα ήθελα να αποφύγω ως υπουργός είναι να νομοθετήσουμε κάτι το οποίο να μην εφαρμοστεί. Γιατί πολλές φορές ανανεώνουμε τον ΚΟΚ, τον εκσυγχρονίζουμε και κανένας δεν τον εφαρμόζει».

Συγχρόνως ανέφερε ότι η βασική φιλοσοφία του νέου ΚΟΚ είναι να τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο και δεσμεύτηκε ότι το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή ράμπα ΑμεΑ θα αυξηθεί κατά πολύ. «Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση και το υπουργείο θα δουν και την περίπτωση διοικητικών προστίμων, όχι μόνο στους δήμους, αλλά και στις περιφέρειες, που δυστυχώς δεν συνεργάζονται όπως πρέπει.

* με πληροφορίες από το NEWSBOMB.GR

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο