“Ημέρες Κινηματογράφου” στη Δροσιά: Το πρόγραμμα Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό  Ινστιτούτο της Αθήνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας TEMPOFORTE θα προβάλλει ταινίες της πιο πρόσφατης Ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Θα κάνει, επίσης αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και μοντέρ Ντίνο Κατσουρίδη προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ της Ισαβέλλας Μαυράκη «Μια ζωή σαν σινεμά» με την παρουσία της Σκηνοθέτιδας και άλλων συντελεστών της ταινίας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022

“Tutto il mio folle amore” του Gabriele Salvatores

Ο δεκαεξάχρονος  Vincent έχει αυτισμό και ζει με την μητέρα του και τον πατριό του. Όταν τον επισκέπτεται ο φυσικός του πατέρας, ο  Vincent κρύβεται στο φορτηγάκι του και θα κάνουν μαζί ένα απρόβλεπτο ταξίδι.

Είναι μια ταινία για τη διαφορετικότητα, που στηρίζεται στο μυθιστόρημα «Αν σε αγκαλιάσω, μην φοβάσαι» του Fulvio Ervas  και του γιου του, που ταξίδεψαν στην Αμερική. Κέρδισε δύο Βραβεία και πολλές υποψηφιότητες σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Gabriele Salvatores

Παίζουν: Claudio Santamaria, Valeria Golino, Diego Abatantuono…

Μουσική: Mauro Pagani   –  Ιταλία/ 2019/ 97’

Δευτέρα, 14  Νοεμβρίου 2022

“Una storia senza nome” του Roberto Andό

Η Βαλέρια εργάζεται ως γραμματέας σε έναν παραγωγό ταινιών, ενώ παράλληλα γράφει και ως ‘αόρατη συγγραφέας’ σενάρια για τον φίλο της AlexandroPes… Γράφοντας το σενάριο για μια κλοπή εμπλέκεται σε μια επικίνδυνη υπόθεση…

Είναι η ιστορία της κλοπής του διάσημου πίνακα του Karavaggio  “The Nativity” που έγινε στο Παλέρμο το 1969 από τη Μαφία. Μια ταινία ντραμεντί για τη δύναμη του cinema. Πήρε το Βραβείο του 32ου Πανοράματος του Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Roberto Andό.

Φωτογραφία: Maurizio Calvesi

Μουσική: Mauro Betta  –  Ιταλία/ 2018/ 110’   –  Ιταλία- Γαλλία /2018 /102’

Δευτέρα, 21  Νοεμβρίου 2022

‘Dogman’ του Matteo Garone

Ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού φροντίδας σκύλων, ο Μαρτσέλο, είναι παγιδευμένος σε μια σχέση υποταγής με τον πρώην μποξέρ Σιμόνε, ο οποίος τον υποχρεώνει να συμμετέχει σε μια διάρρηξη. Ο Μαρτσέλο θα πνιγεί στην αδικία και η ιδέα της εκδίκησης θα γίνει στα μάτια του πράξη ηρωική.

Η ταινία ήταν η επίσημη επιλογή της Ιταλίας για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2018. Κέρδισε πολλά Βραβεία και το α’ ανδρικού ρόλου για τον πρωταγωνιστή.

Σκηνοθεσία: Matteo Garone

Φωτογραφία ο Δανός Nicolaj Bruel

Μουσική: Michele Braga

Παίζουν: Marcello Fonte, Adamo Dionisi, Francesco Aquaroli…  –  Ιταλία- Γαλλία /2018 /102’

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

«Ντίνος Κατσουρίδης, μια ζωή σαν σινεμά» της Ισαβέλλας Μαυράκη

Ο Ντίνος Κατσουρίδης, σκηνοθέτης και μοντέρ, κατέγραψε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Αναζητώντας τον Κ». Το 2012 η Ισαβέλλα Μαυράκη γύρισε το ντοκιμαντέρ «Μια ζωή σαν σινεμά» γύρω από τη ζωή του με βάση το βιβλίο του.

Η ταινία είναι ένα πλήρες ντοκουμέντο για την κινηματογραφική και την προσωπική του ζωή.

Σκηνοθεσία: Ισαβέλλα Μαυράκη  –  Ελλάδα /2012 /65’

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ.  Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο