Μαϊχόσογλου: ”Στόχος η επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας”

Συνέντευξη στην Εύη Σάλτου παραχώρησε η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους της θητείας της.

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που προτίθεστε να κάνετε από την πρώτη, κιόλας, ημέρα της διακυβέρνησής σας;

«Κατά πρώτο, θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον κώδικα συμπεριφοράς αιρετών και υπαλλήλων, που θα συμπεριλάβει την τήρηση των γενικών αρχών όπως είναι η νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και ο τρόπος άσκησης δημόσιας εξουσίας. Εμείς οι αιρετοί καλούμαστε να δώσουμε το παράδειγμα μέσω της διαδικασίας λογοδοσίας και διαφάνειας, βασιζόμενοι σε συγκεκριμένους κανόνες. Πρωταρχικό επίσης στόχο μας αποτελεί να επιτύχουμε την επίλυση θεμάτων καθημερινότητας χωρίς να χρειάζεται οι δημότες μας να καταφεύγουν σε μηνύματα, αιτήσεις και emails. Είναι ανάγκη η ζωή των δημοτών μας να απλοποιηθεί. Δουλεύουμε πάνω σε ψηφιακά εργαλεία για το συγκεκριμένο σκοπό. Καταγράφουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μηχανισμούς επίλυσης με ταχύτητα και ποιότητα, θέτοντας βεβαίως προτεραιότητες».

Η εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Διονύσου σε πρώτο πλάνο;

«Ξεκάθαρα ναι. Στη δημοτική παράταξή μας, πλέον, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι θα αναλάβουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες προς την κατεύθυνση αυτή. Ακόμη και οι μη εκλεγμένοι θα φροντίσουμε να παραμείνουν ενεργοί με μοναδικό στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Θα υπάρχουν δηλαδή τομείς ευθύνης για τους οποίους θα κρινόμαστε και θα αξιολογούμαστε καθημερινά από τους δημότες. Επιδίωξή μας είναι να ενεργοποιήσουμε και να δώσουμε σημαντικό ρόλο στα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων με στόχο να είμαστε δίπλα στον Δημότη μας».

Η «Ώρα του Πολίτη»: Μια προεκλογική σας δέσμευση…

«Αναντίρρητα, αποτελεί μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις μου και δεν σας κρύβω ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων. Την θέσαμε ως κεντρική έννοια, αλλά ουσιαστικά αναφερόμαστε στο δικαίωμα κάθε πολίτη να γνωρίζει τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Να έχει, εν ολίγοις, πρόσβαση στην πληροφορία, η οποία πλέον θα παρέχεται ανεμπόδιστα».

Θα υπάρχει δηλαδή, διαφάνεια σε κάθε ενέργεια του Δήμου;

«Η διαφάνεια είναι απαραίτητη στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε τον σεβασμό των πολιτών στους θεσμούς και στην λειτουργία του Δήμου. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου προσπαθούμε καθημερινά να ενημερώνουμε με τον πιο έγκυρο τρόπο σε θέματα που αφορούν κυρίως την καθημερινότητά των δημοτών, ακόμη και εάν πρέπει να πούμε αλήθειες ή να αναφερθούμε σε παθογένειες που πρέπει να βελτιώσουμε. Επιπλέον οι δημότες μας συνεχώς και αδιαλείπτως θα ενημερώνονται μέσω διαδικτύου και των ΜΜΕ για όλα τα ζητήματα και των επτά περιοχών μας».

Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές που θα υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή για τα κρίσιμα ζητήματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης;

«Πρωτίστως θα επιμείνουμε και θα παρακολουθήσουμε στενά την υλοποίηση των υπό εξέλιξη έργων που αφορούν την αποχέτευση με στόχο να μην χαθεί ούτε μια ημέρα. Παράλληλα θα αξιολογήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για υλοποίηση των απαιτούμενων πρόσθετων έργων που είναι απαραίτητα ώστε να πετύχουμε αποχέτευση στο 100% του Δήμου μας. Το ίδιο θα πράξουμε και για το θέμα της ύδρευσης σε ότι αφορά την βελτίωση της κατάστασης των αντλιοστασίων, την αντικατάσταση μέρους τού δικτύου και την ολοκλήρωση τοποθέτησης των ψηφιακών υδρομετρητών»

Πώς οραματίζεστε, λοιπόν, τον «Διόνυσο του Αύριο»;

«Όπως τον οραματίζεται κάθε δημότης που «ζει και αναπνέει» στο Δήμο μας. Καθαρό, ανθρώπινο, πρωτοπόρο, ασφαλή και «έξυπνο». Ένα Δήμο, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της Αττικής και γιατί όχι, για όσους διαμένουν και εκτός περιφέρειας. Με έμφαση στην πολιτιστική ιστορία, τον αθλητισμό και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Έναν Δήμο αντάξιο του ιστορικού του ονόματος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο